Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Salacgriva

Tiedot

Koordinaatit:
57°45’ P, 24°18’ I
Merikartta:
LV1011, 3505
Vieraspaikkoja:
15
Syvyys:
2-5 m
Satamamaksu:
10 € (2017)
Puhelin:
+371 2911 56612
  • Palvelut

  • kauppa
  • vesi
  • suihku
  • sähkö
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat päivittää polttoaineiden hinnat.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Noin 8 meripeninkulmaa ennen Salacgrīvaa voi ihailla paikoittain 6 metrin korkuista Veczemjun jyrkännettä, jolla on satojen metrien pituudelta punaisia hiekkakivikallioita luolineen ja halkeamineen.

Jos tarkempi tutustuminen niihin kiinnostaa, Salacgrīvan satamasta saa ohjeet auton vuokraukseen tai julkisen liikenteen palveluihin.

Samalla matkalla voivat kaikki lapsenmieliset käydä ihailemassa paroni von Münchausenin museota Dunnessa. Vaikka tarujen esikuva syntyi ja kuoli Saksassa, Hannoverin lounaispuolella Bodenwerderissa, uskomattomat urotekonsa hän teki Venäjän armeijan leivissä. Museo on tarkalleen samassa paikassa, missä oikeasti eläneen paronin kartano oli 1700-luvulla.

Saavuimme Salacgrīvan suojaisaan satamaan kesäkuun tihkusateessa, joten sinänsä somasta vuonna 1226 perustetusta entisestä kalastajakylästä jäi perin harmaa mielikuva.

Toisenlainen on meno kaupungissa heinäkuun loppupuolella kolmen päivän ajan Baltian suurimman musiikki- ja taidetapahtuman Positivus Festivalin aikaan. Viime vuosina se on kerännyt noin 3 300 asukkaan kaupunkiin muun muassa Ellie Gouldingille, Muselle ja Iggy Popille 35 000 kuulijaa.

Satamatoimisto ja saniteettitilat olivat kesällä 2017 vielä aikaa nähneessä rakennuksessa, mutta satamaisäntä esitteli ylpeänä mahtavan palvelurakennuksen suunnitelmia.

VENE 4/2018: Kiti Westerback

Kommentoi

X