Tilaa

Gavelsholmen

Tiedot

Koordinaatit:
59°56,4' P, 23°04,0' I
Merikartta:
B638, B639, B640
  • Palvelut

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VENE 6/2011:

Pari kiinnityskohtaa rantakalliossa aivan Riilahden meritaistelun muistomerkin läheisyydessä. Etelämpänä pieni lahti, jossa myös pystyy kiinnittymään.

”Ensimmäisen Riilahden taistelun muistomerkeistä pystytti Aleksanteri II vuonna 1870. Toinen muistomerkki nousi Bromarvin suojeluskunnan aloitteesta vuonna 1928. Venäläisten risti kunnioittaa Venäjän laivaston voittoa ja suomalaisten hävinneen osapuolen eli Nils Ehrenskjöldin ja hänen miestensä muistoa.

Laiturin kupeessa on vieraskirja, jossa on venäjän, ruotsin ja suomenkielisiä kirjoituksia. Muita vieraita ei ole, joten annamme veneemme olla kylkikiinnityksessä laiturin päässä ja nautimme auringonpaisteen lisäksi lounasta. Luonto ympäröi viehättävästi ruokahetkemme. Kirkkaassa vedessä uiskentelee pikkukaloja, ja laiturin ympärillä pääskyt syöksähtelevät edestakaisin.

Muistomerkin laituria vastapäätä on pieni Gavelsholmenin saari, jossa näyttäisi kiikarilla katsottuna olevan pari, kolme lupaavaa kiinnittymiskalliota. Ajamme kumiveneellä tutkimaan niitä tarkemmin. Keskellä länsirantaa ja länsirannan pohjoiskulmassa sijaitsevat kalliot tarjoavat rantautumismahdollisuuden.

Palaamme veneelle ja ajamme sen pienen matkaa etelään, suojaiselle lahdelle Svedjeholmenin länsipuolelle. Aivan niemen kärjessä on hyvä kiinnittymiskallio. Lahden ranta on kaislikkoinen, mutta sen perukalla on vielä toinen rantautumiskohta, jossa onkin vene kiinnittyneenä.”

 

Kommentoi

X