Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Espoo, Korkeasaari

Tiedot

Koordinaatit:
60°09,3' P, 24°49,6' I
Merikartta:
A & B 627
  • Palvelut

  • tulentekopaikka

Rekisteröityneet käyttäjät voivat päivittää polttoaineiden hinnat.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Arkistosta:

Pääkaupunkiseutu on täynnä veneilykohteita

Espoon kaupungin ulkoilusaari. Ei palveluja eikä telttailua. Hyvä päiväretkikohde. Kotagrilli, ei muita palveluja.

Aurinkoinen ilta houkuttaa lähiretkelle Korkeasaareen, joka sijaitsee Espoon Hanasaaren lounaispuolella, lähellä Länsiväylää.

Kiinnitymme länsirannan kallioon, kuten aina. Tähän rantautumispaikkaan olemme aikanaan päätyneet tarkkailemalla muita veneitä.

Kiinnitän pitkät keulaköydet jyrkän kallion laella oleviin puihin ja perä on ankkurissa. Nousemme mäen laelle, jossa on saaren valvojan mökki. Jatkamme etelään saaren keskiosan tiheän ja vaikeakulkuisen metsämaaston läpi, kunnes pääsemme eteläkärjen hienolle niitylle. Täällä on kevät parhaimmillaan. Jäämme kuuntelemaan lintujen laulua ja hyönteisten surinaa.

Paluumatkan kävelemme itärantaa. Siellä on kohtuullisen jyrkästi syvenevä soraranta, johon päätän myöhemmin tulla kokeilemaan rantautumista. Palattuamme länsikalliolle kotagrilli kutsuu houkuttelevasti, mutta tällä kertaa meillä on eväsleivät ja termospullossa lämmintä teetä. Aurinko laskee värjäten taivaan oranssinpunaiseksi.

Myöhemmin kesällä toteutan rantautumissuunnitelmani ja ajan itäiseen sorarantaan. Pääsen hyppäämään rantaan onnistuneesti. Veneeseen nousu ei ole yhtä helppoa, ja kengät kastuvat. Ollapa kumisaappaat jalassa.

Kovin monta rantautujaa en Korkeasaaressa kesän mittaan bongaa. Kalaveneitä kyllä näkyy melkein joka kerta rannan läheisyydessä.

Jari O. Tenhunen
VENE 5/2008

2 kommenttia artikkeliin “Espoo, Korkeasaari”

  1. pohja sanoo:

    karikkoinen ranta

  2. Propelli sanoo:

    Erittäin kiviset rannan. Vaikea rantautua kolhimatta pienelläkin veneellä muualle kuin saaren mantereen puoleiseen kärkeen, paikka on kuitenkin altis ohi kulkevien veneiden aalloille. Viime kesänä yrittäessäni rantautuessa vaurioitui potkuri korjauskelvottomaksi. Saaressa grilli mutta ei polttopuita, jätehuoltoa saati käymälää.

Kommentoi

X