Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.
Kaupan laituriin päästiin ihan nätisti ja punaisen ja vihreän välistä. Kaupassa oli melko runsas valikoima tavaraa, mutta aukioloajat niukat (su klo 12-14). Cafe Backomissa syötiin erittäin maukkaat jauhelihapihvit muusilla edulliseen hintaan. Kiva leikkipaikka runsaine hiekkaleluineen kruunasi lasten visiitin.
Söpö maalaistunnelma plussaa, ihan kiva yhden yön paikka ilman mukavuuksia.
Hiittisten kirkonkylän laituriin tulee navigoida viimeiset metrit varovaisesti ja oikeasta kohdasta.
Satamaan on vaikea navigoida. Kunnollisia merkintöjä ei ole. Kaikkia lepuuttimia tai leppäkeppejä ei matkalainen tunnista matalikon merkiksi. Silloin herkästi sattuu veneen kolhimisia peruskallioon tai kiinnijäämisiä. Näin tapahtuu varsinkin matalan veden aikana, kun vesi on 40 senttiä normaalitasoa alempana.
Veneeni köli raapaisi matalikon reuna-alueeseen reilu kaksi kaapelinmittaa ennen laituria. Sama paikka kuin ennenkin, mutta matalan paikka ei muistunut heti mieleen. Olen käynyt paikassa kahdeksan kertaa ja nyt on saldona kaksi kosketusta. Eteenpäin näyttävä kaiku oli poiskytkettynä, koska kolhin anturia venettä telakalta laskettaessa.
Veden ollessa normaalitasoa alempana on laiturin molemmin puolin jo matalaa.
Itäpuolen tuuli sopii satamaan hyvin, laituriin voi kiinnittää kymmenkunta venettä siten, että perä on ankkurissa ja keula laiturissa. Kylkikiinnitys onnistuu jos veneitä ei ole monta. Laituri, johon kiinnitytään, on ns. kaupanlaituri ja se erottuu muista suurimpana myös pituudeltaan.
Kauppa oli entisellä paikallaan, mutta sunnuntain vuoksi suljettu. Pihapiirin kahvila ja pubi olivat osittain auki. Voi olla, että tilojen tuuletus oli käynnissä sillä hetkellä.
Kaupan lähiympäristö kaipaisi romuauton paikalle sekä siivousporukan viemään kymmenien vuosien aikana kertyneet romut pois pusikoista.
Maisema lehmineen on maalaispojan mieleen. Kasvien tuoksut nousevat nenäkarvoihin aivan eri tavalla kuin kaupunkialueella.
Kirkko on lähietäisyydellä kaupan pihasta, kannattaa kävellä katsomassa sen pihapiiriä sekä itse kirkkoa sisältä ja päältä.
Pyhän Andreaksen hirsinen kirkko on jo iäkäs. Se on rakennettu vuonna 1686. Saarnastuoli on vielä vanhempi ja peräisin vuodelta 1650. Se on rakennettu Turun tuomiokirkon saarnastuoli esikuvanaan.
Kesällä kirkko on avoinna klo 10-20.
Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Hei
meillä on kesämökki täällä saaressa, on jo ollut 55 vuotta. Sukuni on täälä kotoisin. Joo nuo kuvat ovat aika alkeellisia. Kirkko joka on yksi suomen vanhemmista on ihan OK, mutta sitten tulee haiseva Pubi ja sitten bensa ”tynnyri”. Kuvatkaa nyt vähän fiksumpia maisemia.
T lomalainen
Saimme tänä kesänä saaresta ihan toisenlaisen kuvan. Kiinnityimme pohjoisrannan kylätoimikunnan ylläpitämään laituriin ja syväystä riitti isommillekin köliveneille. Linjataulut toivat perille asti. Ankkuri piti savipohjassa hyvn.
Puusee oli siisti, kauniisti koristeltu, eikä haissut. Kun paperirulla uhkaavasti pieneni, tilalle ilmestyi kuin tyhjästä täysinäinen rulla. Ihan mielellään muutaman lantin säästöpossuun nakkasi.
Hiekkatie johti parin kilometrin päässä olevaan Hiittisten viehättävään kirkonkylään. Sen asukkaat olivat ystävällisiä ja kauppa saariston monipuolisimpia. Pubissa oli leppoisa tunnelma: keskustelu kävi molemmilla kotimaisilla kielillä ja kylän tapahtumista kerrottiin auliisti. Kirkkomaa oli siistitty kauniin kirkon arvoisesti.
Suupielet alaspäin kulkiessaan tapaa rumia maisemia ja tyhmiä ihmisiä.