Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Rosala

Tiedot

Koordinaatit:
59°51,3' P, 22°25,0' I
Satamanro:
576
Karttasarja:
B
Merikartta:
644,645
Vieraspaikkoja:
10
Syvyys:
1,3 - 3,0 m
Kiinnitys:
laituriin+ankkuri
Avoin:
luode
Yritys:
kauppa
Yhteyshenkilö:
Rosala Handelsbod
Puhelin:
044 566 7366
 • Palvelut

 • kaasu
 • kauppa
 • kahvila
 • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VENE 5/2003:

Jos Nötholmista kuuluu hyvää, ovat Rosalan perinteisen kyläsataman asiat huonommalla tolalla. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan vanhan kalastajakylän vanhimmat talot ovat jo 1700-luvulta ja siksi on sääli, että kylän ranta on päästetty kuntoon, jonka kuvaamiseen sopii parhaiten sana törkyinen.

En tiedä kenen vastuulle alueen siivoaminen kuuluu, mutta toimeen olisi tartuttava rivakasti, sillä nykyisellään sekava satamalahti ei tee kunniaa vuosisataiselle saaristolaisperinteelle, jonka juurilla täällä ollaan.

Veneilijöitä ei ainakaan tilanteesta voida syyttää, sillä varsinaisia vieraspaikkoja ei ole lukuun ottamatta Rosalan Handelsbodenin asioimislaituria ja yhteysaluslaituria, jossa on sallittu maksimissaan kuuden tunnin kiinnittyminen. Tosin yhteysalusrannan epäsiistiys ei innosta edes niin lyhyeen visiittiin.

Pieni patikkamatka kylänraitilla kyllä piristää mieltä, sillä jotkut Rosalan vanhoista huviloista rehevine puutarhoineen ovat todella mallikelpoisesti hoidettuja. Myös ennen Wilsonien omistuksessa ollut Rosala Handelsboden, puh. (02) 466 7108, ylläpitää edelleen monipuolisen saaristokaupan perinteitä. Tarjolla on runsaasti eri tavoilla valmistettua kalaa, saaristomunia ja kuuluisaa Rosalan limppua.

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2017: 

Lounaskahvila Tuuliruusu

Koko alue on ihana! Viikinkikeskukseen on tehty upea museo ja nähtävää riittää. Vierassatamasta on noin 2 km matka joko kävellen tai sitten voit vuokrata polkupyörän ja polkea Viikinkikeskukseen. Jokakesäinen käyntikohde!

Lukijamme suosittelevat: Perinteinen kuhakeitto saaristolaislimpun kera.

4 kommenttia artikkeliin “Rosala”

 1. Niina_88 sanoo:

  Rosala ån åikein mukava kiitos tack

 2. Tytti79 sanoo:

  Rosala on viehättävä paikka. Tosin rantalaitureiden lähettyvillä oli paljon epäsiisteyttä, kuten rautaromua ym. Viikinkimuseossa kannattaa käydä jos historia kiinnostaa. Rosalan kauppa on kaunein näkemäni.

 3. Matkavene86 sanoo:

  Hieno paikka, viihdyttiin kaksi vuorokautta saarta tutkien. Jopovuokraus oli hauska juttu. Koeaja ennen pidempää lenkkiiä… . Palvelut pelaavat hyvin ja ystävällisesti. Yksi helmi paikoista.

 4. Peter V sanoo:

  Kyläsataman laiturilla lappu, kiinnittyminen max 2 tuntia.

Kommentoi

X