Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Rokansaari

Tiedot

Koordinaatit:
61º28,9’ P, 28º03,1’ I
Satamanro:
4365
Merikartta:
212, 213
Vieraspaikkoja:
16-20 kpl, 2 laituria
Syvyys:
2 m
Kiinnitys:
poiju, ankkuri
Avoin:
pohjoinen
Satamamaksu:
10 €
 • Palvelut

 • jätehuolto
 • kahvila
 • luontopolku
 • sauna
 • tulentekopaikka
 • vesi
 • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat päivittää polttoaineiden hinnat.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tietoja päivitetty 17.3.2021

Vene 1/2014

Rokansaaren pohjoispää kuuluu Saimaan virkistysalueyhdistyksen saariiin. Saaren matkailuhistoria on kunnioitettava, sillä siellä sijaitsi aikanaan Rokansalon kesäkoti, jossa kesiään viettivät sellaiset suuruudet kuin kapellimestari George de Godzinsky ja runoilija Aaro Hellaakoski. Vuorineuvos Uolevi Raade oli myös aikoinaan Rokansaaren vakiovieras. Nykyäänkin saarella on kuusi edullista vuokramökkiä, jotka ovat avoinna toukokuusta syyskuun loppuun.

Tunnetuin rokansaarelainen on Marja-Leena Manninen, kaikkien Saimaan veneilijöiden tuntema Mallu, joka pitää pientä kuppilaa ja ”pupiansa” vanhassa täysihoitolan rakennuksessa.
”Olen pyörittänyt tätä kymmenen vuoden ajan. Tarjoan tilauksesta suurempiakin ateriakokonaisuuksia, teen kakkuja ja tarjoan aamiaisia retkeilijöille. Aina löytyy kuitenkin kananmunia, kaurapuuroja ja pientä purtavaa, jäätelöä ja makeisia”, lupaa Mallu.

Mallulta voi varata myös saunavuoron Rokansaareen kuuluisaan saunaan. Se sijaitsee pienen Umpilammen rannalla. Punainen rakennus on idyllisen rantakoivikon katveessa lähes vedenrajassa. Saunasta pääsee suoraan pulahtamaan lammen vihreältä näyttävään veteen. Uintikokemus on upea, sillä vesi on keskikesälläkin raikasta ja viileää, pulppuaahan se lammen pohjassa olevasta lähteestä.

Saaressa on toinenkin lampi, Enolampi. Tarinan mukaan kummatkin lammet saivat nimensä lappalaisilta, jotka ennen muinoin muuttivat saarelle. Puumalan seudulla on ikivanhaan asutusta ja Rokansaaressakin ensimmäiset asukkaat tallustelivat jo 3500 vuotta eaa. Tuohon aikaan Saimaan pinta oli noin viisi metriä nykyistä pintaa ylempänä. Vanhat rantatörmät näyttäytyvät Saimaan harjusaarissa eräänlaisina kerroshyllyinä. Rokansaaressa niitä voi ihailla matkalla saunalle.

Botanisteille ja ornitologeille Rokansaaressa riittää myös tutkittavaa. Linnusto on runsasta ja kasviharvinaisuuksiin kuuluvat muun muassa humala ja arovirna, jonka kerrotaan saapuneen saarelle venäläisten hevosten mukana.

Risto Nordell

KIPPARI 3/2012:

Rokansaari Lietveden kaakkoiskulmassa on pysähtymisen arvoinen satama. Hiekkasaari on Saimaan virkistysalueyhdistyksen hallinnoima. Saaressa on hyvin hoidettu kaunis metsä ja luontopolkujen verkosto sekä ensimmäisen maailmansodan aikaisia venäläisiä juoksuhautoja.

Hyvän sataman lisäksi saarella on vuokrattavia mökkejä. Myös saunoja on veneilijöiden käytössä. Kesäkuukausina auki oleva kahvila ja upeat hiekkarannat lasten leikkipaikkoineen täydentävät palvelut.

Satama on avoin pohjoisen puolisille tuulille. Myös ohikulkuliikenteen aallokko voi olla häiritsevää.

Saari on etenkin lapsiperheiden suosiossa pitkine hiekkarantoineen ja lampineen.

Yksi kommentti artikkeliin “Rokansaari”

 1. Yammu sanoo:

  Paljon laituritilaa. Saimaan virkistysalueyhdistyksen ylläpitämä paikka.

  http://www.veneilysaimaa.com/rokansaari.htm

  Rokansaaren palveluista ja hinnoista lisätietoa:

  http://www.esavo.fi/maakuntaliitto/saimaan_virkistysalueyhdistys_ry/hinnasto

Kommentoi

X