Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Barösund, Orslandet

Tiedot

Koordinaatit:
59°58,7' P, 23°52,9' I
Satamanro:
422
Karttasarja:
B
Merikartta:
632
Vieraspaikkoja:
100
Syvyys:
0,8 - 13 m
Kiinnitys:
laituriin+ankkuri, laituriin+aisa
Satamamaksu:
20 €
Yritys:
BARÖSUNDS BODEN
Yhteyshenkilö:
Sale Barösund
Puhelin:
045 6159 466
 • Palvelut

 • apteekki
 • esteetön satama
 • imutyhjennys
 • jätehuolto
 • kaasu
 • kahvila
 • kauppa
 • leikkipaikka
 • luontopolku
 • netti-yhteys
 • pesutupa
 • polttoaine
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • vesi
 • wc

Jakeluaseman tiedot

Hinnat perustuvat lukijoiden antamiin tietoihin.

<h2 style="text-align: left;">2018</h2> <p style="text-align: left;">Seapoint, puh. 045 615 9466</p> <p style="text-align: left;">Bens 98, D</p> <p style="text-align: left;">A 24/7 K+S</p> <p style="text-align: left;">Kaupan aukioloajat: barosundsboden.fi</p>

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2017: 

Ravintola Scola ★★★

Upea, ammatitaitoinen henkilökunta.

Lukijamme suosittelevat: Luomulammas, pippuripihvi, päivän kala, Fish & Chips, hampurilainen ja pizza.

Päivitä polttoaineiden hinnat Lisää sataman kuva Ilmoita virheestä sataman tiedoissa

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Alkon tilauspalvelu, apteekin palvelupiste (ei reseptilääkkeitä). Jäätelökioski.

Tori tiistaisin ja lauantaisin.

Arkistosta:

Barösundin Orslandetin puolella Sale-kaupan laiturissa syvyyden kerrotaan vaihtelevan 0,8 metristä väylän syvyyteen. Kiinnittyä voi joko peräpoijuun, tai tilan salliessa kylki laituriin. Kaupan pitkästä laiturista muutaman kymmenen metrin päässä on toisessa laiturissa polttoaine- ja septityhjennyspumput, joten molemmat asiat saa hoidettua samalla kiinnityksellä.

Barösund on kaikkiaan hyvinkin parin merimailin mittainen kapea salmi Inkoossa, Barölandetin ja Orslandetin saarten välissä. Se on suosittu reitti, sillä saarten kiertoon ulkokautta verrattuna se tarjoaa roiman matkan säästön, sekä ennen kaikkea hyvin suojaa pahoilta säiltä.

Salmessa kulkee kapeahko 5,0 metrin väylä, jossa puolivälin paikkeilla idästä tullessa löytyy nopeusrajoitus ja lossin merkki. Lossin molemmin puolin, salmen vastakkaisilta rannoilta löytyy tankkauspaikat. Barölandetin puolella on Barösundin palvelusatama. Näköetäisyydellä, noin 300 metrin päässä salmen toiselle puolelle on Orslandetin palvelusatama.

Suojaisuus ja satamaan ajo

Salmessa liikennöi lossi vaijerin varassa. Rannoilla on veneilijöille liikennevalot, joita on syytä noudattaa: hidas lossi liikkuu melko huomaamattomasti, joten tarkkana pitää olla.

Orslandetin iso laituri on tarkoitettu lähinnä tilapäiseen kiinnitykseen, muttei iso synti ole jäädä pitemmäksi aikaa, jos on ongelmia vaikka veneen tekniikan kanssa. Mieluummin kuitenkin ankkuriin voi jäädä reilun sadan metrin päähän lounaan suuntaan, siellä voi lymyillä jo pitempäänkin.

Sataman suojaisuus riippuu lähinnä ohi ajavien veneiden peräaaltojen koosta ja määrästä. Tämä on syytä muistaa itsekin, noudattaa rajoituksia ja katsoa, ettei oma vene aiheuta turhaa aaltoa. Rivakkakaan tuuli ei pahemmin haittaa näin syvällä salmessa kiinnitettyjä veneitä.

Maissa havaittua

Sale-kaupan pihapiirissä on kesäkahvila. Sen takaa nousee tie jätepisteelle ja WC:n luokse. Kauppa on kohtalaisen hyvin varustettu veneen muonavarastojen lisätäydennystä varten. Kauppa palvelee ympäri vuoden, mutta hiljaisempana aikana aukioloaikoja typistetään. Varhain keväällä tai myöhään syksyllä voi asiaa tiedustella puhelimitse numerosta 010 442 6820.

Nestekaasua saa kutakuinkin rannikon kohtuullisimpaan hintaan, eikä ole edes pitkä matka pullon kantamiseen.

Kahvilarakennuksen takapäädystä löytyy ainakin yksi vesihana, josta voi ottaa tarpeeksi päivän kulutusta varten.

Korjaamopalveluja saa tilattua laiturille. Kesällä 2007 sai Inkoosta venekorjaajan reilun kahden tunnin odotteluajalla.

Vuonna 2011 avatusta uudesta Sale-kaupasta löytyvät nyt myös suihku ja pesukone sekä kuivausrumpu, joiden käytöstä maksetaan kolikkoautomaatilla.

Nähtävyydet

Kesällä lauantaisin on pieni toritapahtuma Orslandetin puolella, kahvilan välittömässä läheisyydessä.

Kaupan takana on kirkontapulin näköinen torni. Rakennus on paikallinen Seuraintalo, joka toimii nykyäänkin melko aktiivisesti. Walhallaksi nimetty paikka on rakennettu vuonna 1910 ja yhdistyksen nimi Barösund Ungdomsforeng.

Nähtävyydeksi voi laskea myös pitkin väylän vartta pilkottavat siistit kesäasunnot. Niiden arkkitehtuuri ja talojen värit sopivat hyvin saariston maisemaan, ja kun lähes kaikki ovat vielä oikein hyvin hoidettuja, on salmi kauneimpia pätkiä runkoväylän varrella.

Sekä kahviloihin pysähtyneenä että väylällä kulkiessa voi myös nautiskella Barösundin harvinaislaatuisesta ilmapiiristä. Veneliikenne on vilkasta ja monen näköistä ja kokoista jahtia on liikkeellä jatkuvasti, ja niitä on mukava katsella. Useimpiin tuntuu vielä tarttuvan lievä ”siestan” tunnelma juuri salmen ajaksi, onhan kummasta suunnasta tahansa saapuvalla takanaan kohtalaisen kokoisia selkävesiä.

Maantieyhteys lossirantaan on hyvä, joten miehistönkin vaihto onnistuu Barösundissa sujuvasti.

Mikko Rajala
KIPPARI 2/2008

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Barösund, Orslandet”

 1. Kirsi ja Ari sanoo:

  Mukava ja sympaattinen paikka. Helppo tulla ja mennä.

 2. Nokkanen sanoo:

  Viime kesänä vaihtu baarin pitäjä. Armi jäi pois ja Nina tuli porukkoineen tilalle. ja hyvin Hän sopeutui!! Paikka on erittäin siisti kuten aina ollut ja asiakas ystävällinen. A- oikeudet ja lämmintä ruokaa !!! Ekalla kerralla oli kamala nälkä, vetäsin 3 lautasellista lohikeittoa + saaristolais leipää ja juustoa. Keitto ja tilpehöörit oli tuoretta ja erinomaista, lasku oli jostain -80 luvulta !!! (10€)! Eikä sovi unohtaa heitin maan mainiota katkarapuleipää! Se on n.10cm leveä ja 15cm pitkä, sis. pari kolme munaa, hirvee määrä katkoja ja vähän lopsteria. muita lisukkeita unohtamatta. 6,5 € !!! Pienempi versio oli 4,5 € !! Eikä ne ole eilisiä !!! Täälläkin on hinta laatusuhde siinä mallissa ku pitää !!! Henkilökunta täälläkin tehtäviensä tasalla!!!! Kannattaa käydä !!!!! Och samma på svenska !

Kommentoi

X