Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Kuusisaari (Jannen Saluuna)

Tiedot

Koordinaatit:
63°07,3’ P, 21°28,3’ I
Satamanro:
1552
Karttasarja:
F
Merikartta:
819
Vieraspaikkoja:
20
Syvyys:
2,2 m
Puhelin:
050 553 1236
  • Palvelut

  • leikkipaikka
  • luontopolku
  • ravintola
  • sauna
  • suihku
  • sähkö
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat päivittää polttoaineiden hinnat.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KIPPARI 1/2011:

Matkalla Vaasaan on mielenkiintoinen Kuusisaari alle kahden meripeninkulman päässä Kuparisaaresta. Sinne on viitoitettu väylä, jota karttaan ei ole merkitty – olemassaolo tulee tietää. Saaressa oleva Jannen Saluuna on kuuluisa kalakeitostaan ja tunnelmastaan.

Sinne on veneyhteys kesäisin Vaasasta ja tapahtumia järjestetään myös veneilykauden ulkopuolella.

Maissa havaittua

Laitureita saluunan edessä on moneen makuun ja uusiakin on ilmestynyt vuosien varrella. Pitkässä laiturissa on lähinnä aisapaikkoja.

Rakennukset ovat matalia ja maalattu saaristoon sopivalla punaisella maalilla. Saluuna on uudempaa rakennuskantaa ja valmistettu hirrestä.

Saluunan terassi on myos tilava. Heti rannassa on iso, puisella verhouksella melkein meren päällä olevassa tasossa tuoleineen ja pöytineen ja se antaa hyvällä ilmalla ruokailuun hienot puitteet.

Sisätilaa on saluunan tontilla moneen makuun. On takkahuone, perkaamo, saunoja kolme, kokoustiloja tarvittaessa neljä ja saluunaan mahtuu 60 ja kokoustilaan 60 henkeä eli yhteensä 120.

Ruokalista ja viinilista ovat kohtuullisen monipuoliset, kun ottaa huomioon, että kyseessä on saaristossa oleva ravintola. Jannen Saluunassa on A-oikeudet.

Saaressa käydessäni laituriin saapui alus, joka toi saareen täyden kuorman turisteja Vaasan sisäsataman laiturista. Alus liikennöi säännöllisesti kesällä ja tekee muitakin risteilyjä sopimuksen mukaan.

Vieraslaiturin palveluita ovat mm. luontopolku, sauna, leikkipaikka lapsille, wc, sähkö ja ruokailu.

Nähtävyydet

Saaren kierrokseen en lähtenyt, koska tuli syötyä runsaasti. Iltapäivänokoset voitti kaiken muun ja etenkin pitkän kävelyreissun moninkertaisesti.

Matkalla löytyy aina jotain, mihin kiinnittää huomiota ja mikä houkuttelee pysähtymään reitin varrella – nyt siihen riitti hyvä ruoka, viini ja parin tunnin iltapäivänokoset.

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2017: 

Jannen Saluuna

Lukijamme suosittelevat: Lohisoppa.

Kommentoi

X