Tilaa

Ouran saaristo, Hamskeri

Tiedot

Koordinaatit:
61°50,7’ P, 21°19,8’ I
Satamanro:
1390
Merikartta:
809, 810, 43
  • Palvelut

  • tulentekopaikka
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 4/2010:

Ouran toiseen retkisatamaan, Hamskeriin, pääsee saariston itä- ja pohjoispuolitse 1,2 metrin reittiä pitkin.

Lateraaliviitoilla merkityllä reitillä on syytä pysytellä tarkasti ja ajaa aivan hissukseen, sillä kiviä ja karikkoja riittää. Näissä maisemissa viittojen välimatkat tuntuvat paikka paikoin turhan pitkiltä.

Matkalla kelpaa taas ihailla Ouran karun kaunista saaristoa. On idyllistä veneillä luotojen ja saarten läheisyydessä, kuunnella lintujen ääntelyjä ja heilauttaa kättä vastaan puksuttavan puufiskarin kyytiläisille. Suorastaan terapeuttista sen jälkeen, kun takana on Selkämeren ”pitkät suorat” vähine virikkeineen.

Perillä odottaa suojaisa, mutta Ouraluotoon verrattuna kovin vaatimaton retkisatama. Veneen voi kiinnittää kyljittäin päälaituriin tai pieneen ponttonilaituriin. Tilaa on ollut hyvin niinä kertoina, kun olemme satamassa vierailleet.

Yöpyminen on sallittua maksutta.

Laitureilta on lyhyt matka eväs- ja nuotiopaikoille, ja retkeilijöiden käytettävissä on pari laavua, polttopuuvarasto, ruokailukatos sekä huussi.

Uimarantaa Hamskerissa ei ole – tosin sitäkin enemmän uinti-intoa on hillinnyt ulkosaariston vilpoinen merivesi.

Saarella on matalaa puustoa ja pensaikkoa, jopa siinä määrin, että liikuskelu muualla kuin pitkospuureiteillä on hankalaa.

Marjastajille on tyrniä täälläkin.

Varsinaisia nähtävyyksiä ei Hamskerista löydy, mutta rauhallisessa retkisatamassa on hyvä levähtää ja ihailla saariston kauneutta.

Kommentoi

X