Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Bärö (Glada Laxen)

Tiedot

Koordinaatit:
60°18,2’ P, 20°44,6’ I
Satamanro:
1105
Merikartta:
C 738
Vieraspaikkoja:
noin 30
Syvyys:
2,5–30m
Kiinnitys:
6 sivulaituripaikkaa, 10 poijupaikkaa, loput veneet ankkurilla
Yritys:
ravintola Glada Laxen
Puhelin:
018 55 304
 • Palvelut

 • imutyhjennys
 • joukkoliikenne
 • jätehuolto
 • kahvila
 • leikkipaikka
 • luontopolku
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • wc
 • yhteysalus

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2018: 

Glada Laxen ★★★★

”Erinomaista paikallista ruokaa tarjolla aina. Erittäin hyvä ja huomaavainen asiakaspalvelu.”

”Fantastinen henkilökunta, raaka-aineet ovat lähituotantoa.”

Lukijamme suosittelevat: Paikalliset alkupalat. Ehdottomasti parhaat ahvenfileet, luultavasti koko maailmassa. Kaikki raaka-aineet ovat paikallisia ja sen huomaa mausta. Erittäin lämmin asiakaspalvelu satamassa sekä ravintolassa.

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2017: 

Glada Laxen 

Tarjoaa vuodesta toiseen erittäin hyvää ruokaa ja ystävällistä palvelua. Ihan paras paikka. Kokonaisuus ratkaisee; Henrikin palvelualttius ja ystävällisyys on täysin omaa luokkaansa. Hieno terassi ilta-auringossa ja hyvä satama.

Lukijamme suosittelevat: Kestosuosikki tietysti paikalliset paistetut ahvenfileet. Muutama vuosi sitten jäimme tuulta pitämään ja söimme seuraavana päivänä naudan sisäfilettä ja sekin oli ensiluokkaista. Hyvin paljon lähiruokaa ja osa jopa itse kasvatettua.

Lisää sataman kuva Ilmoita virheestä sataman tiedoissa

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Arkistosta:

Teilin jälkeen

Bärön Glada Laxenin vieraslaituri sijaitsee aivan Teilin ylitse vievän reitin varressa ja on sopivan päivämatkan päässä Maarianhaminasta.

Glada Laxenissa saa mieltä lämmittävän henkilökohtaista palvelua, sillä krouvari Henrik Beckman rientää esiliinassaan itse vastaanottamaan saapujat.

Etelätuulilta suojainen lahdenpoukama tarjoaa tilaa liki 30 veneelle. Laiturit ovat jämäköitä, mutta poijuja saisi olla enemmän.

Sataman ydin on merivartioston vanha päärakennus, jossa toimii Skärgårdssmakketjuun kuuluva ravintola Gladen Laxen. Satamaan ovat kaikki tervetulleita riippumatta siitä, ovatko ruokavieraita vai ei. Ravintolassa myydään myös saaristoaiheisia kirjoja, matkamuistoja ja paksuja villapaitoja.

– Suurin osa vieraistamme tulee tänne kuitenkin syömään, monet kesä kesän jälkeen. Käytämme paljon saariston omia raaka-aineita, kuten kalaa ja sieniä, krouvari Beckman kertoo.

– Päivän erikoistarjous on paistetut ahvenfileet kantarellimuhennoksen kera. Sienet on poimittu tänä aamuna saarelta, houkuttelee Beckman. Rapeaksi paistetut fileet ovat sopivan sitruunaisia ja kantarellimuhennos kermaisen pehmeää. Aivan huokeimmasta päästä tarjoomukset eivät ole, sillä annos maksaa 24 euroa. Härän sisäfilee punaviinikastikkeessa olisi 28 euroa.

Illallisen kruunasi perinteinen Ahvenanmaan pannukakku tuoreiden marjojen ja runsaan kermavaahdon koristamana.

Tunnelma terassilla on rento ja vieraita riittää heinäkuisena iltana. Jostakin ilmestyy trubaduuri laulamaan vanhoja merimieslauluja. Tunnelman noustessa Hangö-valssikin kääntyy sujuvasti Bärö-valssiksi.

Aterian jälkeen jaksan hädin tuskin nousta 40 metriä merenpinnasta kohoavan Bärön entisen merivartioaseman vartiotornin huipulle ihailemaan auringonlaskua Teilin rannattoman ulapan taakse. Torniin kiipeämisestä peritään euron maksu, se haiskahtaa ikävästi rahastukselta.

Ravintolan toiletin lisäksi veneilijän käytössä on harvinaisen siisti ja hyvin hoidettu kuivakäymälä pihan perällä.

Illan tullen satama hiljenee, sillä monet ovat tosiaan piipahtaneet Bärössä vain syömässä.

Risto Nordell
VENE 7/2010

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Bärö (Glada Laxen)”

 1. Putput-mies sanoo:

  Loistavat näköalat tornista, mukava henkilökunta ja hienot tilat, ehdoton kohde saaristossa veneilevälle.

  Miinuksena täytyy mainita Glada Laxenin annosten koko (Kala oli aivan loistavaa, mutta 100g kokoinen lohiviipale on 17 euron hinnalla pieni, jopa saaristossa) sekä tynnyrisaunan vuokra, 40 euroa 4:ltä hengeltä, ja edes peseytymismahdollisuutta ei tähän sisältynyt.

  Suosittelen käymään, mutta omat eväät kannattaa olla mukana, jos on oikeasti nälkä….

 2. p18797 sanoo:

  Ruoka ja palvelu erinomaista. Heti laiturilla oltiin vastassa. Tynnyrisauna tosiaan ylihinnoiteltu, koska kiuas savuttaa ja pesujutut alkeelliset, mutta uimaan pääsee. Kokemus tämäkin.

Kommentoi

X