Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

98 päivää merellä viettäneen Ari Huuselan urakka lähestyy loppuaan, mutta edessä on vielä vaaroja

16.02.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Päiväntasaajan toistamiseen Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailussa ohittanut Ari Huusela lähestyy seuraavaksi Kap Verden saaria Afrikan edustalla. Suomalainen on viime päivät purjehtinut koillispasaatia vastaan, ja matkanteko on ollut hidasta.

Huusela arvioi sunnuntai-iltana, että vastaista tuulta riittää ainakin seuraavat viisi vuorokautta.

”Sitten on taas tyyni vyöhyke korkea- ja matalapaineiden välissä, jonka jälkeen matalapaineiden reippaiden tuulien mukana kohti Biskajanlahtea.”

Kilpailun maaliin Les Sables-d’Olonneen Huuselalla on matkaa noin 2 500 merimailia. Takana on jo yli 88 prosenttia kokonaismatkasta, ja maaliin Huuselan odotetaan saapuvan noin kahdessa viikossa. Eilisessä videotervehdyksessään mies kertoo sargassolevän takertuvan jatkuvasti veneen hydrogeneraattoreiden potkureihin:

Maanantai-iltapäivänä Huusela kertoi tehneensä uuden reitityksen, joka vie ”taas täysin eri kautta” doldrumien läpi.

”Tuuli on voimistunut ja aallokko muuttunut hakkaavaksi.”

Stark-veneen kannelle hyppivien lentokalojen lisäksi Huuselalle pitää seuraa itäisen Atlantin vilkas meriliikenne, joka aiheuttaa yksinpurjehtijalle myös päänvaivaa. Suomalaisen kilpakumppani Boris Herrmann törmäsi kalastusaluksen kanssa tammikuussa vain 150 kilometriä ennen maalilinjaa.

Viikonloppuna maaliin saapuneiden Pip Haren ja Didac Costan jälkeen merellä on enää viisi kilpailijaa. Huusela pitää laivueen perää sijalla 25.

X