Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

49er EM, Aarhus: Suomesta mainio joukkue

29.06.2013

KirjoittajaKiti Westerback

FB/Lehtinen-Bask 49er

Kahden hengen 49er- ja 49er FX- luokan EM-kisat purjehditaan Tanskan Aarhusissa 2.-7.7.

Lontoon olympiapronssimitalisti Silja Kanerva valmistui alkuvuodesta oikeustieteen maisteriksi. Keväällä on kasattu uusi nelihenkinen tiimi uuden olympialuokan 49er FX:n ympärille. Tiimiin kuuluu Kanervan ja Miikka Pennasen lisäksi Sinem Kurtbay ja Edward ”Edu” Lehtinen.

– EM-kisat tulevat olemaan minulle ennemmin totuttelua siihen, että purjehditaan fliitissä (ryhmässä) match racen sijaan, jossa purjehditaan yksi vastaan yksi -periaatteella. Olemme treenanneet ahkerasti ja on hauska päästä vihdoin kansainvälisille vesille kisaamaan, Kanerva pohtii.

Edu Lehtiselle ja Kurtbaylle EM-kisa on ensimmäinen iso haaste uudessa luokassa.

– 49er FX on ollut todella hauska vene purjehtia ja opimme joka purjehduksella uutta. Harvalla tiimillä maailmassa on hirveästi kokemusta 49er FX:stä, joten EM-kisoihin on vaikea asettaa mitään tulosodotuksia. Menemme nauttimaan kisaamisesta, Edu Lehtinen kiteyttää.

Kurtbay ja Kanerva harjoittelevat nyt eri veneissä ja myöhemmin kesällä aloittavat yhteisen projektinsa samassa veneessä. Naisten on tarkoitus purjehtia elokuun MM-kisat yhdessä.

Lehtinen ja Bask testaavat

Kaikki alkukaudella Suomessa kisatut 49er GP-osakilpailut voittaneet Lauri Lehtinen ja Kalle Bask ovat viettäneet hiljaiseloa kansainvälisillä vesillä.

– EM-kisoista emme odota kovia tuloksia. Se on kuitenkin hyvä testi ja kertoo missä tällä hetkellä mennään. Kisaturisteiksi emme kuitenkaan ole lähdössä. MM-kisoista olisi sitten tarkoitus tuoda kotiin tuliaisia, Lauri Lehtinen linjaa tulevia haasteita.

Suomen värit vahvasti edustettuna

Tanskan EM-kisoihin on matkaamassa Suomesta poikkeuksellisen suuri joukkue: yhdeksässä tiimissä lähes 20 purjehtijaa.

Suomen joukkueessa purjehtivat alkukaudella kotimaan kisoissa vahvoja otteita esittänyt Team Kuusakosken Joonas Lindahl ja Joel Tykkyläinen. Lisäksi EM-vesille lähtevät Pekka Saijonmaa & Henri Paatela, Teemu & Rantanen, Erik Lindahl & Max Hasselblatt, Niclas Borenius & Arthur Therman sekä Noora Ruskola & Camilla Cedercreutz.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotus
Kuva: FB/Lehtinen-Bask 49er

X