Tilaa
Testit

Jeanneau Merry Fisher 1095 -10 metriä matkavenettä perämoottoreilla

Ranskalainen Jeanneau esitteli yli kymmenmetrisen matkaveneen, jota vie kaksi perämoottoria.

28.03.2018

KirjoittajaAri Inkinen

Peräti kahdeksan makuupaikkaa tarjoaa Jeanneaun, etenkin Pohjoismaissa suositun Merry Fisher –malliston uusin tulokas 1095. Kyllä, Merry Fisherit ovat ylittäneet kymmenen metrin rajapyykin, mutta edelleen ne mallistolle uskollisesti varustetaan perämoottoreilla.

Pääsimme kokeilemaan uutuusvenettä maaliskuisella Välimerellä ihanteellisissa olosuhteissa. Vene oli varustettu kahdella peräti 300-hevosvoimaisella moottorilla ja huippunopeus nousi 40 solmun tietämille. Alkaen-teho on kuitenkin 2 x 200 hevosvoimaa, jolla valmistaja lupaa riittävästi vauhtia erityisesti perheveneilyyn suunnittelemalleen uutukaiselle.

Miksi sitten näin suuri vene perämoottoreilla?

Jeanneaun edustajan mukaan veneen hinta saadaan tällä tavoin erityisen houkuttelevaksi, tässä tapauksessa alkaen-hinta on noin 200 000 euroa. Vastaava sisäperämoottoreilla varustettu vene maksaa 100 000 euroa enemmän. Hintaero ei kuitenkaan synny ainoastaan moottorista, vaan myös varustelu ja tyyli kokonaisuudessaan on erilainen.

Hinnan lisäksi tärkeitä tekijöitä on tilankäyttö veneessä. Merry Fisherissä on kolme kajuuttaa, joista yksi tosin niukin naukin kahdelle hengelle, ja kaksi lisävuodetta syntyy salongin sohvaryhmästä.

Ajossa Merry Fisher on yllättävänkin tasapainoinen ja rauhallinen. Se kulkee hyvässä asennossa käytännössä ilman trimmilevyjen vakauttavaa vaikutusta, ja on kaiken kaikkiaan helposti käsiteltävä.

Suomessa veneuutuus on yleisön nähtävänä Helsingin Uivassa näyttelyssä elokuun puolivälissä. Vene-lehti julkaisee Merry Fisher 1095:stä perusteellisemman esittelyn kesäkuun lehdessä.

Cannesin maaliskuisessa koeajotilaisuudessa esiteltiin myös muita malleja, muun muassa NC 33, Cap Camarat 7.5 BR ja Cap Camarat 9. Näistäkin tullaan näkemään esittelyt Vene-lehdessä myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

Lue myös nämä

X