Palvelut | Suodata veneilykohteita palveluiden mukaan

Palvelut

Lisäpalvelut

Buster XXL AWC

Perjantaina 2.5.2008, Venelehti, Jutut

buster

Buster XXL AWC on lähes työvene! Ensimmäinen ajatus on, että Buster XXL AWC näyttää hieman… erikoiselta. Kajuutan linjat ovat hyvin vahvat ja vaikuttavat, ei tietoakaan tämän päivän liukkaista linjoista, jotka lähes kaikissa veneissä kaartuvat samalla säteellä. AWC on erilainen ja erittäin hyvä niin. Vaikka Buster muuten on viime vuosina häivyttänyt rajaa perinne-Busterin ja modernien huviveneiden välillä, kajuutta-Buster poikkeaa massasta.

Kajuutta on yllättävän tilava ja avara. Istumapaikat ovat mielenkiintoinen yksityiskohta uudessa AWC:ssa. Siinä pelataan samanlaista laatikkoleikkiä kuin pari vuotta sitten esitellyssä X-mallissa, jossa vaihtoehtoja oli peräti 16. Perusversiossa kuljettajan ja apukuljettajan jousitettujen istuinten takana laitaa pitkin on kolme laatikkoa, yksi kuljettajan takana, kaksi apukuljettajan takana.

Ajoimme Buster XXL AWC:n hankalassa ristiaallokossa. Avomalliin verrattuna kajuuttavene oli selkeästi levottomampi ja kaipasi trimmitasoja, kallistuminen tuulen puolelle oli selkeää, jopa voimakasta. Kajuutta on suuri tuulipinta ja kevyt keula lisää kallistustaipumusta. Kaiken lisäksi veneessä on 20 asteen pohjakulma. Trimmeillä ongelma on korjattavissa.

Ajoimme pääasiassa 175-hevosvoimaisella Suzukilla varustettua venettä, joka on tarkoitettu Norjan markkinoille. Valmistajan mukaan Suomessa moottoriksi valikoitunee hieman pienempi, eli käytännössä 150 hv. Norjalaiset sen sijaan eivät voi vastustaa vauhtia. Huippunopeudeksi ajoimme Suzukilla ja kolmen hengen kuormalla 42 solmua.

Lähempänä arkitodellisuutta oli yhdistelmä AWC+Yamaha F150. Tällä yhdistelmällä mitään kavitointiongelmia ei esiintynyt ja huippunopeuskin nousi samoihin noin 39 solmun lukemiin.

Kokonaisuutena Buster XXL AWC on miellyttävä tuttavuus. Se on erinomainen lisä Busterin mallistoon ja tulee varmasti löytämään paikkansa suosituimpien mallien joukossa. Kunhan keulaoveen saadaan hieman lisää tilaa ja portaat viisaammiksi, ovat valittamisen aiheet vähissä.

Tekniset tiedot

Pituus6,35 m
Leveys2,40 m
Syväys0,35 m
Paino1 100 kg (850 kg, XXL)
Moottorisuositus90–175 hv, XL
Kantavuus7 henkeä/525 kg
CE-luokitusC (rannikko)
HintaAWC 28 300 e
 XXL 24 500 e
SuunnittelijaBuster Team
ValmistajaFiskars, Inhan Tehtaat oy
 Ähtäri, www.buster.fi
Myyntijälleenmyyjät, www.buster.fi

Teksti: Ari Inkinen
Kuva: Timo Utter

Tiivistelmä Vene-lehdessä 5/08 julkaistusta esittelystä.

Asiasanat: Venelehti , Moottoriveneet

Esittely: Buster XXL AWC

Tilaa tekstiviestillä Tilaa sms:llä Lisää ostoskoriin Osta juttu
  • Kommentoi
  • Tulosta
  • Lähetä kaverille

Kirjoita oma kommentti